Днес, 21-ви  октомври  2022 г., във Военноморска база Бургас в

...
Днес, 21-ви  октомври  2022 г., във Военноморска база Бургас в
Коментари Харесай

Отбелязаха 17 години от приемането на фрегата Дръзки в състава на Военноморските сили

Днес, 21-ви  октомври  2022 година, във Военноморска база Бургас в тържествена конюнктура се означиха 17 години от приемането на фрегата " Дръзки " в състава на Военноморските сили на Република България.

На 21 октомври 2005 година във военноморска база Зеебрюге, Кралство Белгия на борда на фрегата " Ванделар ", тържествено бе вдигнат военноморският байрак на Република България и присвоено името " Дръзки ".   

Началникът на щаба на флотилия бойни и спомагателни кораби капитан I сан Павлин Петков поздрави командира на кораба и екипажа и им благодари за ежедневните старания и високия професионализъм, проявен при осъществяване на всички сложени през годината задания. Той пожела на всички здраве, фамилна топлина, благополучие и нови професионални триумфи при осъществяване на отговорностите и уговорките за гарантиране на морският суверенитет на Република България.

В поздрава си към екипажа на кораба командирът на дивизиона патрулни кораби капитан I сан Радко Пенев акцентира, че празника е превъзходен мотив за признателност към мъжеството и храбростта на българския боен моряк, за изключителните му професионални качества, които нееднократно е доказвал в моменти на компликации и тествания, и които продължава да потвърждава в напрегнатата ежедневна активност на нашето съвремие.

Командирът на фрегата " Дръзки " капитан ІІ сан Стоян Христов изрече своята признателност и изрази своята убеденост в качествата на екипажа, техния професионализъм, непреклонен дух и увереност да работят все по този начин безрезервно за издигане престижа и престижа на дивизиона патрулни кораби и на Флотилия бойни и спомагателни кораби.

По мотив празника грамоти от името на командира на флотилията и командира на дивизиона вяха връчени на отличилите се със своите качества и професионализъм военнослужещи. Капитан II Стоян Христов връчи почетни плакети на моряците от първия екипаж на кораба, които са го приели от Военноморски сили на Кралство Белгия и са го пребазирали от военноморска база Зеебрюге до вмб Бургас и към момента служат на фрегата " Дръзки “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР